HEEFT U VRAGEN ? Bel ons : 0228 564000 E-Mail : info@niwa.nl

Motorseizoen 2018 is geopend!

Tijd voor een motorcheck.

 

Kou en pekel maken ruimte voor aangename temperaturen en ideale omstandigheden voor een voorjaarsrit. De motorfiets mag dus weer uit de winterstalling. Velen onder ons kunnen niet wachten tot de eerste rit van het seizoen.

Komt de motorfiets wel in goede staat uit de winterstalling? In het volgende artikel leest u op welke punten u de motorfiets dient te controleren voordat u op pad gaat.

Bandenspanning:

Een die maar al te vaak vergeten wordt! Check, zeker voor de eerste rit van het seizoen, de bandenspanning van de motorfiets. Het belang van de juiste bandenspanning is niet te overschatten. Ook tijdens een winterstalling heeft een band last van deflatie. Controleer meteen of de band voldoende profiel bevat.

Bij NIWA Motorservice kunt u gratis uw bandenspanning laten controleren.

Oliepeil:

Het is raadzaam om eens per jaar de olie te verversen van uw motorfiets. Zo is het voorjaar een mooi moment om eens kritisch de olie te bekijken. Het is belangrijk daarbij de juiste olie te gebruiken. In de gebruiksaanwijzing van de motor vind u de juiste waarde van de viscositeit.

Verlichting:

Controleer voor elke rit de verlichting van uw motorfiets. Richtingaanwijzers en remlicht horen daar natuurlijk ook bij.

Kettingspanning:

Een te slappe ketting slijt veel sneller dan een juist gespannen ketting. In extreme gevallen ontstaat er zelfs kans op breken van de ketting. Dit is eenvoudig op te lossen door het achterwiel iets naar achter te plaatsen. Ook een nieuwe ketting kan oprekken na enkele honderden kilometers. Laat daarom gratis uw ketting controleren en spannen bij NIWA Motorservice.

Voorvorkkeeringen:

Voorvorkkeeringen kunnen gaan lekken naar mate de rubbers slijten. De olie in de voorvork kan gaan lekken en zodoende op de remschijven belanden, met alle gevolgen van dien. Inspecteer daarom met klem de voorpoten op lekkage.

Accu:

Voor de meeste is het meten van een accu een lastige klus.  Wilt u weten of uw accu nog in goede staat is? Laat gratis uw accu doormeten bij ons in de werkplaats!

EXCLUSIEF DEALER

VOLG ONS OP FACEBOOK
VIRTUELE RONDLEIDING
MOTOR FINANCIERING

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

DEALER MERKEN NIWA