Zakelijk Motorrijden

Zakelijk Motorrijden

Een motor van de zaak, juist in deze tijd.

De wegen worden drukker, parkeren wordt lastiger/duurder en in deze tijd vermijd men liever het openbaar vervoer.
Wellicht wel hét moment om zakelijk motor te gaan rijden.


Overweegt u een motor aan te schaffen en heeft u de mogelijkheid om dit zakelijk te doen? Graag informeren wij u over de vele mogelijkheden en voordelen die een motor van de zaak met zich mee brengt. Met een motorfiets ben je veel sneller op de plek van bestemming dan met een auto. Bovendien kun je een motor bijna overal parkeren. Samen met het rijplezier dat een motor biedt is dat al reden genoeg om de motor als zakelijk vervoermiddel te overwegen. De lage bijtelling en de KIA(*Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)-Regeling die van toepassing zijn op een motorfiets maken het extra interessant.
Wilt u hier meer over weten? Wij nodigen u graag uit bij ons in de showroom. Ook hebben wij verschillende opties voor zowel Financial als Operational Lease.

 

Bijtelling voor een motor

Vaak wordt gezegd dat je voor een motorfiets geen bijtelling hoeft te betalen, maar dat is niet waar. De hoogte van het bedrag van de bijtelling is echter veel geringer dan die van een auto. De bijtelling op een motor wordt op een andere manier berekend dan bij een auto. Voor een motorfiets geldt, dat je de werkelijke kosten van de privé gereden kilometers bij de belastingaangiftemoet opgeven als privé-voordeel. Heb je geen privé kilometers, dan  hoef je niets op te geven. De bijtelling voor motorfietsen bestaat uit het werkelijke aantal gereden privékilometers vermenigvuldigd met de kostprijs per kilometer. Geef je kilometers op en twijfelt de belastingdienst daaraan,  dan is het aan hen om aan te tonen dat het aantal kilometers niet klopt.

Het voordeel voor werknemer en werkgever

Het bedrag, dat je na de bijtelling daadwerkelijk als extra belasting betaalt, blijft voor een motor meestal beperkt tot enkele tientallen tot enkele honderden euro's, terwijl dit voor auto’s vaak meerdere duizenden euro's bedraagt. Door een motor van de zaak te kiezen in plaats van een auto van de zaak, bespaar je dus duizenden euro's per jaar. En niet alleen voor de werknemer is een motor van de zaak interessant: door de lagere aanschafprijs, de lagere afschrijving en het relatief lage brandstofverbruik van een motor bespaart ook de werkgever honderden euro's per maand.

*KIA(Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek): Dit is een eenmalige extra aftrekpost. Hoe hoog deze is, hangt af van uw investering. Als u in het jaar waarin u de motor aanschaft in totaal maximaal € 56.024 investeert, kunt u tot 28% van uw netto investeringsbedrag aftrekken. Daarboven neemt de investeringsaftrek geleidelijk af. U kunt deze aftrek eenvoudig in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verwerken.

MOTOR DEALER MERKEN


VOLG ONS OP FACEBOOK
VIRTUELE RONDLEIDING
MOTOR FINANCIERING

MOTOR VERZEKERING
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

DEALER MERKEN NIWA