Winnaarsfiets van Straalen bij NIWA Motoren

Glenn van Straalen pakt eerste zegen WorldSSP

Glenn van Straalen heeft zondagmiddag in Assen de tweede World Supersport race van de Pirelli Dutch Round op zijn naam geschreven. Het was de eerste World Supersport overwinning voor de coureur uit Hoogkarspel, voormalig coureur van het NIWA Racing team waarmee hij al eerder diverse keren in de prijzen viel. Deze week is de R6 met de kuipset waar Glenn zijn titel mee won te aanschouwen in onze showroom!

Glenn van Straalen heeft zondagmiddag in Assen het publiek op de banken gekregen. In een door wisselende omstandigheden gekenmerkte tweede World Supersport race van de Pirelli Dutch Round was de coureur uit Hoogkarpsel het sterkst en maakte hij samen met Pata Yamaha Ten Kate Racing in het oranje zijn droom waar.

De race op het TT Circuit Assen ging zondagmiddag letterlijk in half natte / half droge omstandigheden van start. De coureurs stonden op slicks en in het eerst gedeelte van het circuit was het droog, echter begon het op het tweede gedeelte steeds harder te regen. De regenbui verspreidde zich snel over de hele baan waarna het noodzaak was om naar binnen te komen voor het wisselen van slicks naar regenbanden.

Dat deden Van Straalen en zijn team perfect waarna de Nederlander zich weer door het veld heen moest knokken. De 23-jarige coureur was duidelijk het sterkst in deze regenachtige omstandigheden en met vier ronden te gaan nam hij de leiding over. De spanning was niet alleen bij Van Straalen maar ook het team en de vele fans op de tribune om te snijden. Uiteindelijk bleef Van Straalen foutloos en kwam hij voor het eerst in zijn carrière als winnaar over de streep in een World Supersport race, een droom die uitkomt voor zowel de Nederlander als het Pata Yamaha Ten Kate Racing team.

Glenn van Straalen (P1): “Om hier in Assen een race te winnen is als een droom die uitkomt. Toen het tijdens de race harder begon te regenen besloot ik de jongens voor me te volgen om een pitstop te maken. In de natte omstandigheden voelde ik me erg sterk en had ik een geweldig ritme. Mijn rondetijden waren goed en beetje bij beetje kon ik het gat naar de jongens voor me dichten. Het voelde ongelooflijk om te zien hoe dat gat kleiner werd en vervolgens weer groter toen ik de leiding wist over te nemen. Op de motor dacht ik er veel over na of die eerste overwinning er vandaag eindelijk zou komen. Ik probeerde me vervolgens te concentreren op de race en uiteindelijk lukte het me om als eerste over de finish te komen. Het is geweldig om het hier in Assen te doen met de oranje kleuren, het voelt fantastisch. Ook om het als Nederlander met een Nederlands team te doen is ongelooflijk, ik ben zo dankbaar voor de steun van het team en iedereen om me heen. Vandaag is mijn droom uitgekomen.”

Glenn, namen team NIWA, van harte gefeliciteerd met je eerste zegen in de Supersport 600!

meer recent nieuws

Op 4 augustus 2024 organiseren wij de jaarlijkse NIWA Tour! Dit is een georganiseerde rit, [...]

Bekijk de evenementen van NIWA Motoren hier! [...]
Kom op 14 juni naar de Meidenrit, rijd lekker een rondje en geniet daarna van [...]