Ondek het team achter NIWA Motoren

De motor-arena is onze werkplaats, de showroom ons visite kaartje!

NIWA Motoren bestaat sinds 1995 en is een dynamisch motorbedrijf met enthousiaste medewerkers.

Er werken mensen met veel ervaring en een ware passie voor motoren.

In de nabije omgeving heeft NIWA een goede naamsbekendheid opgebouwd maar ook in de rest van Nederland is NIWA inmiddels een begrip in de motorwereld.

De kledingafdeling heeft in 2023 een eigen vestiging gekregen onder de naam Voordeelhelmen Zwaagdijk, op loop afstand van de huidige motorzaak is het zeker de moeite waard daar eens naar binnen te gaan.

Als bedrijf zijn we onder de naam NIWA Racing al meer dan 25 jaar actief in de motorsport en hebben hierin diverse successen behaald!

Bekijk hieronder de geschiedenis van NIWA

300+

motoren
op voorraad

1200

m^2

winkeloppervlakte
met motoren en kleding

4.6

googlescore
op motoren

4.8

googlescore
op kleding

virtuele tour

de geschiedenis

NIWA door de jaren heen

NIWA Motoren is ontstaan vanuit de passie voor motoren en motorsport. Wij streven naar een goede service, waarbij een tevreden klant voorop staat. Wij investeren veel in gereedschappen en afstelapparatuur om het service-niveau op een hoog peil te houden . De motor-arena is onze werkplaats , de showroom ons visite kaartje!!

1995
Start van de eenmanszaak in Blokker . De showroom in Oosterblokker evenals een kleine werkplaats. Vestiging in Westerblokker op het adres van garage “De Waag”.

1998
Van niets naar zeker “iets” , van een oude boerderij dors in Oosterblokker naar een modern bedrijfspand eind 1998 op het WFO-terrein in Zwaagdijk-oost. Wagenaar Koeltechniek maakte het mede mogelijk om samen met dit bedrijf ons te vestigen aan de Zaadmarkt.

2002
Sinds oktober van dat jaar zijn we officieel SUZUKI dealer geworden, na een grondige verbouwing aan het pand. De showroom werd nog een keer zo groot gemaakt evenals de werkplaats. Het echte werk kan beginnen.

2004
SUZUKI-Exclusief dealer voor Noord-Holland. Dit was altijd al een jongensdroom van de eigenaar, die de voorliefde voor dit merk nooit onder stoelen of banken heeft geschoven. Vooral sportieve Japanse motoren verkopen en repareren daar is het bedrijf groter mee geworden. Door het brede assortiment van Suzuki is NIWA nu in alle segmenten thuis dus de custom- en de toer rijders zijn bij het bedrijf absoluut op de goede plek.

2006
Mototricolore is een nieuwe tak van de BV Nimag (leverancier Suzuki). Door hier gebruik van te maken hebben we ook de merken Aprilia, Moto Guzzi en Moto Morini erbij om nog meer sfeer en smaak aan het assortiment toe te voegen. Met name Aprilia levert vele nieuwe klanten op.

Moto Morini is echt voor de fijnproevers net als Moto Guzzi , wat wij merken is dat klanten er aan moeten wennen dat ook dit soort prachtige motoren bij ons in de showroom staan. Dit jaar zijn we net geen Suzuki-dealer van het jaar geworden, er is dus nog werk aan de winkel.

2007
Motorvermogen meten met de Dynostar-vermogensbank is een feit en kan op afspraak geregeld worden. Onze zaak wordt echt te groot dus te klein.

2008
Een nieuw pand aan de Tulpenmarkt op hetzelfde industrieterrein. Door de casco-bouw hebben we de hele winter nodig het pand voor het nieuwe seizoen af te krijgen. Spannende tijden vooral als er ook nog een crisis uitbreekt !

2009
Begin April is de opening een feit en de start is overweldigend. Veel nieuwe klanten en veel belangstelling en verkopen. De vermogensbank is weer up to date gemaakt in het najaar en zo is alles weer bedrijfsklaar en is het prettig werken op de nieuwe locatie.

2010
MX-Dealer voor Noord-Holland en tevens de grootste SUZUKI Exclusiefdealer van Nederland! Motorcross is in en daar willen wij graag Suzuki-rijders in ondersteunen. De verkoop van nieuwe Suzuki motoren zit bij ons nog steeds in de lift, het is hard werken maar we zijn er trots op.  

2011
Piaggio is de nieuwe distributeur van de Italiaanse merken . We zijn in een keer een fabrieks-vestiging met de nodige beperkingen en vernieuwingen . Zeer leerzaam . De motorverkopen nieuw bereiken voor ons een record ! NIMOTO Electrische scooters doen hun intrede .

2012
Motorscooters van KYMCO en de bekende MP-3 modellen van PIAGGIO zijn vanaf dit jaar bij ons te koop . De kleding afdeling is fors uitgebreid. We zijn de V-Strom specialist van het Noorden en genieten inmiddels landelijke bekendheid . Het Race-team heeft een Nederlandse titel behaald . 

2013
Een ontzettend koud voorjaar , een jaar waar wij als bedrijf veel tijd in de nationale wegrace-sport hebben gestoken met veel positieve reacties en prestaties waar we trots op kunnen zijn met 6 jonge talentvolle coureurs . De verkoop van nieuwe SUZUKI motoren is stabiel gebleven in een dalende markt wbt nieuw verkopen motorfietsen . De V-Strom blijft enorm populair .  

2014
Over 2014 kunnen we melden dat we wederom de meeste Suzuki motoren hebben verkocht onder de exclusief dealers ondanks een ingrijpende verandering aan de verkoopkant . Omzet groei vooral ook in de werkplaats mede door het lange motorseizoen met dank aan het mooie weer . Dit jaar waren we uniek als proefrij-centrum van SUZUKI NL samen met De Valkenier in Barneveld. Tevens hebben we met NIWA-Racing en Team Hartog de ONK-titel behaald in de DSS600 klasse , iets waar we trots op zijn en hard aan hebben gewerkt in de afgelopen 4 jaar ..groeten het NIWA-Team

2015
We bestaan 20 jaar en staan voor een verassend mooie uitdaging. Na de nodige onderhandelingen zijn we officieel dealer geworden van het prachtige merk KTM . Dit Oostenrijkse merk maakt een spectaculaire groei door! Wij als NIWA zien het als een zeer praktische aanvulling van ons motoren pallet nieuw . Met deze aanbieding zullen we een zeer breed aanbod in Adventure motoren kunnen aanbieden en aan de onderkant hebben we voor de jeugd ook meteen 2 hele mooie opstapmodellen. KTM is een zeer sportief merk en op MX-gebied toonaangevend in NL. Ook de wegrace krijgt in 2015 een boost door de nieuwe KTM RC390 cup in Nederland van start te laten gaan, NIWA is ready to race!

2016
Enorm druk jaar, de consument gaat er weer helemaal voor is de nieuwe ervaring! De verkoop van nieuwe Suzuki motoren waren nog nooit zo hoog, de intrede van Bart Wagenaar (zoon van de eigenaar) heeft een zeer positieve invloed hierop. KTM heeft zich bij ons als welkome aanvulling bewezen. Veel nieuwe klanten vooral uit Noord Holland en ook weer oude bekenden die onverwachts voor dit merk gaan.

De werkplaats heeft na het vertrek van Bert Vos halverwege het jaar een nieuwe werkwijze ondergaan waarbij de klanten die onze merken rijden voorop gaan. We zijn gestart met het opleiden van 2 jonge monteurs, de mix is nu in balans tussen veel ervaring en jong talent wat ons betreft.Op wegrace gebied is Glenn van Straalen,onze KTM-RC390 coureur, kampioen geworden in deze klasse! Tevens is Glenn begonnen te rijden op de SUZUKI GSX-R600 in de Supercup 600 met Nick Vlaar als Teamlid in het NIWA Racing-team.

2017
Doorpakken! We hebben wederom heel veel nieuwe Suzuki motoren verkocht en het merk KTM is ook enorm in opkomst. In de mix is het gewoon een heel goed jaar 2017 en proberen we vast te houden daar waar we gekomen zijn.

De werkplaats bezetting is hoog en met 5 monteurs pakken we veel werk. Een nieuw huurpand op loopafstand geeft meer ruimte voor uitkratten en nullen van motoren. De stalling van motoren behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Sportief was 2017 een zeer goed jaar, de nationale titel in de Supercup 600 klasse met coureur Glenn van Straalen is daarin het hoogtepunt. In de schaduw van Glenn hebben we ook de jonge Guus Boes uit Oosthuizen naar een heel hoog niveau kunnen brengen in deze zeer snelle klasse.

2018
Kawasaki doet zijn intrede, een hernieuwde kennismaking met mensen waar we al mee bekend zijn en al veel zaken mee hebben gedaan alleen nu dus in een nieuw jasje. Kawasaki behoort tot de grootste Japanse merken en industrieel gezien is het enorm verweven in allerlei takken van vervoer en transport. Met de hoofdvestiging in Osdorp en een sterke visie voor de toekomst zijn we ervan overtuigt dat ons bedrijf hier alleen maar sterker van kan worden.

De verkoopaantallen zijn aan het einde van het motorseizoen 2018 zeker goed te noemen en hebben weer vele nieuwe klanten de weg gevonden naar ons bedrijf.2018 is ook het jaar van NIWA Racing en de jonge rijder Guus Boes. Deze samenwerking heeft voor het NIWA Racingteam de 3e titel in het ONK Supersport 600 opgeleverd.

2019
Misschien al opgevallen? Ons bedrijf heeft een structuurverandering ondergaan dit jaar en gaat van eenmanszaak naar B.V., de naam NIWA Motorservice is voortaan NIWA Motoren bv. Het motorjaar 2019 is vanaf de motorbeurs Utrecht meteen een heel bijzonder jaar met veel motorfiets-verkopen en wederom een heel drukke werkplaats.

We hebben eind Mei de NIWA Motortour georganiseerd en dat leverde zeer veel blije klanten op, een mooi evenement met een hoge waardering wat zeker voor herhaling vatbaar is. 2019 is ook de wederopstanding van Moto Guzzi middels de vele verkopen van het type V85! NIWA Racing had een jaartje vrijaf en hebben we aan de zijlijn meegekeken met de verrichtingen van Guus Boes en Glenn van Straalen.In 2020 gaat dit weer vervolg krijgen…

2020
NIWA Motoren bestaat 25 jaar!!!, een jaar waarin veel gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgden. Waren we van plan groots uit te pakken dit motorjaar, konden we nog net de motorbeurs Utrecht draaien en plots ging alles op slot door de pandemie Corona..

Snel schakelen hoe verder heeft goed uitgepakt. Waar de werkplaats met wat aanpassingen gewoon door kon draaien, moest de verkoop van de motoren toch even zijn draai vinden. Gaandeweg is iedereen zich gaan schikken aan het feit dat we even niet zomaar alles meer mogen en kunnen en vooral gezond blijven. Op vakantie was ook meteen een uitdaging maar motorrijden bleek toch weer van veel waarde te kunnen zijn! Lekker er even uit, desnoods apart naar je werk, gewoon makkelijk de vrijheid opzoeken.

De jaarlijkse open-dagen hebben wij moeten veranderen in evenementen verdeeld over een langere periode. Dit bleek gewoon prima te werken, de klanten tevreden dus wij ook. In September heeft Team-NIWA alsnog de verdiende slagroom op de taart gekregen door met het vaste personeel een hele week door Europa te kunnen toeren met de motor in een ongekend hoog tempo:-) Wat een mooie afsluiter van een heel apart motorjaar waarin we echt iets te vieren hadden!

2021
Kochten we in 2006 de eerste kavel op dit “nieuwe”gedeelte van het WFO-terrein.. met de aankoop van het laatste stukje grond zullen we de komende jaren hopelijk verlost zijn van de steeds te krappe behuizing. Samen met Onro bv gaan we een gezamelijk pand neerzetten op de Tulpenmarkt 7 en 9. De firma Bouwbedrijf Sikkens uit Enkhuizen kreeg de opdracht hiervoor!

De Corona perikelen zijn beheersbaar geworden zodat de verkoop en reparatie van motoren weer op het oude niveau is gekomen en zelfs met een kleine plus tov 2020 het jaar afgesloten. Een verrassende vorstperiode in februari heeft ons zelfs doen besluiten de voordeur een gehele werkdag dicht te houden om lekker te kunnen schaatsen met z’n allen, heel bijzonder! Vele nieuwe klanten hebben we mogen begroeten dit jaar waarin de motoren uiteindelijk toch goed leverbaar waren van onze huismerken dus gelukkig geen noemenswaardige teleurstellingen richting de kopers!

De open-dagen werden wederom goed bezocht ondanks dat we dit gespreid hebben moeten regelen, goed weer en veel animo voor de aankoop van nieuwe en gebruikte motoren! De werkplaats moest zich er letterlijk doorheen sleutelen om al het aangeboden werk optijd af te krijgen. Vele avonduren zijn hiervoor wekelijks nodig geweest! Op sportief vlak zijn we met NIWA Racing en coureur Glenn van Straalen 3e geworden in het zeer compitatieve Duitse IDM kampioenschap met als hoogtepunt 2x de winst tijdens de wedstrijd op het circuit van Assen waar vele genodigden getuige van waren!

2022
Bouwen bouwen en nog eens bouwen, verhuizen van de vele onderdelen in de huurloods op de zaadmarkt 39 naar de nieuwe en ruime hal op de tulpenmarkt 7! Hier worden vanaf Juli 2022 de motoren uitgepakt en geassembleerd voor verkoop, Een heel druk jaar voor alle medewerkers van het NIWA-Team onder leiding van Nico, Bart en inmiddels ook Joost wat nu uit ruim 20 personen bestaat!

Er moest flink worden gebuffeld om heel veel bouw/verbouw werk in eigen beheer af te ronden en alle motoren tussendoor netjes af te leveren. Begin april 2022 hebben we de start kunnen maken om het nieuwe pand in te gaan richten. Ondertussen heeft Poetin met Rusland de oorlog verklaard aan Oekraïne en houdt de wereld even de adem in..

De kleding afdeling onder de naam Voordeelhelmen Zwaagdijk gaat wegens de goede en gezonde omzetgroei een extra stap maken in 2023. De nieuwe showroom moet begin van dat jaar klaar zijn aan de voorzijde van het nieuwe pand. Wouter is de drijvende kracht achter het succesvolle concept en om mee te blijven doen in de motorkleding branche is schaal vergroting de enige juiste optie!  De NIWA-Circuitdag was in augustus een feit en beleefde een prachtige dag op het circuit van Assen, voor peroneel en bekenden werkelijk steeds een unieke ervaring! De vele inmiddels aangesloten Motorrijscholen geven NIWA Motoren als bedrijf heel veel aanwas van nieuwe klanten en traffic in de showroom.

Een fijne ontwikkeling voor zowel verkoop als werkplaats! Er zijn nog nooit zoveel rij-examens afgenomen bij het CBR als in dit afgelopen jaar dus dat beloofd nog wat in 2023! Sportief gezien geen circuit bezoeken dit jaar met NIWA-Racing door alle druktes, wel nog de ondersteuning van Glenn van Straalen in het Race-team van EAB waar Glenn op een YAMAHA R6 deelneemt aan het WSS600 kampioenschap en daar mooie dingen heeft laten zien! De winterperiode hebben we ons niet verveelt met weer de volgende verbouwing:-)